10/8/19

VK9APX

Βρίσκεται στο νησί Lord Howe για διακοπές, επομένως δύσκολο να τον πετύχεις στον αέρα και ακόμη δυσκολότερο να εκπέμπει ώρες που εξυπηρετούν Ευρώπη.
Αν τον ακούς φίλε μου και δεν σε ακούει υπάρχουν πολλοί ομοιοπαθείς με εσένα ανάμεσα μας:


Οι ώρες για εμάς:



Κανονικά σήμερα τελειώνει η παραμονή του εκεί, επομένως για τον σταθμό μου παραμένει ATNO.



TO5M St. Pierre et Miquelon

Εδώ στο shack είμαστε alert για αυτούς, είχαν ανακοινώσει εκπομπές από σήμερα.
http://fp2019.net/
από τη σελίδα τους μας ενημερώνουν και για το χρόνο έναρξης των εκπομπών τους, που την ώρα που γράφονται αυτά αναφέρει 8 ώρες:






Logger32
Χθες πάλι πηγαίνοντας να συμπληρώσω στοιχεία σε ένα qso μου την έκανε εξαφανίζοντας την εγγραφή αλλά και διπλασιάζοντας τη διπλανή με τον ίδιο αύξοντα αριθμό. Πρόκειται για πρόβλημα στη λειτουργία της database του προγράμματος μάλλον. Τα φαινόμενα αυτά εικάζω ότι παρουσιάστηκαν εφέτος μετά από την προσθήκη και δεύτερου ημερολογίου (ένα κανονικό και 2ο qrp).
Επειδή το περίμενα, πριν κάνω οποιαδήποτε αλλαγή / προσθήκη εξάγω το αρχείο σε μορφή adif. Έχουν γνώσιν οι φύλακες. Οπότε διεγράφησαν οι 3 τελευταίες εγγραφές και έγινε νέα εισαγωγή από το αρχείο ασφαλείας. Ακολούθησε νέα επαναρίθμηση εγγραφών.
Τρεις περιπτώσεις υπάρχουν:
α) Να λειτουργήσει σωστά ή αν επαναληφθεί να γίνει απεγκατάσταση και νέα εγκατάσταση του Logger32.
β) Να αντικατασταθεί με άλλο πρόγραμμα (Log4om, dxkeeper κλπ.)
και 3η απευκταία:
γ) Μεταφορά των στοιχείων στην Dbase III+ (που νομίζω ότι θυμάμαι) και λειτουργία της κάτω από "παράθυρο" DOS. Φυσικά πρόκειται για πλάκα, στο κάτω κάτω μπορείς να χρησιμοποιήσεις την Access ή να επεξεργαστείς την database του Log4om με sql lite σε παρόμοια περίπτωση. 
Το qrp αρχείο μεταφέρθηκε στο DXkeeper το οποίο είναι απλό, η ενεργοποίηση των υπόλοιπων εργαλείων του όμως με τρομάζει κυρίως επειδή πρόκειται για συνεργαζόμενα προγράμματα με τα δικά τους μενού, αντί αυτά να συμπεριλαμβάνονται σε μενού ή υπομενού του DXkeeper. Θα δούμε.



Eqsl.cc






ARRL σκέψεις κατά όσων χρησιμοποιούν αυτοματισμούς, ρομπότ κλπ. στο χόμπι:
http://ke9v.net/2019/08/09/aug-09.html

Η φράση " voracious apettite for "winning" " όλα τα λεφτά. Προσωπικά με τα όσα λίγα γνωρίζω πιστεύω η χρήση ρομπότ στη χώρα μας για το χόμπι δεν επιτρέπεται. Θα έχει πολύ ενδιαφέρον να η γνώμη της ΕΕΡ επί του θέματος.



2 χρόνια χωρίς την Αρλέτα