17/1/15

CB



Από το νέο σύλλογο CB http://cb27gr.gr/wordpress/ ελήφθει η παρακάτω ενημέρωση:

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ



Βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία, αλλά έχουμε και συχνές συναντήσεις με υπηρεσιακούς παράγοντες  του Υπουργείου Μεταφορών, προκειμένου να προωθήσουμε το νέο Νομοσχέδιο. Η όλη διαδικασία εξελίσσετε ομαλά, αλλά όχι όσο γρήγορα θα θέλαμε, εξαιτίας της εκλογικής διαδικασίας.



Ευτυχώς από την πλευρά του Υπουργείου υπάρχει η θέληση να προχωρήσει το νομοσχέδιο, ανεξάρτητα από τα προβλήματα της εκλογικής διαδικασίας. Για τον σκοπό αυτό, στην τελευταία μας συνάντηση στο Υπουργείο Μεταφορών, τους παραδώσαμε τον Νόμο της Κυπριακής Δημοκρατίας, από όπου προκύπτει ότι ΔΕΝ απαιτείται άδεια κατοχής και λειτουργίας  ραδιοτηλεφώνων C.B, ενώ επιτρέπετε η χρήση ΟΛΩΝ των διαμορφώσεων ΑΜ/FM/SSB. Σημειώστε ότι πλέον η ισχύς των C.B. στην Ευρωπαική Ένωση είναι 4 WattFM, 5 Watt AM, και 12 WattSSB.

Η διακίνηση των C.B-ers μέσα στις χώρες της Ευρωπαικής Ένωσης γίνεται με το Radio Passport, ένα πολύγλωσσο έντυπο, στο οποίο εμφανίζονται οι χώρες στις οποίες δεν απαιτείται άδεια λειτουργίας, αλλά ούτε πληρώνονται τέλη λειτουργίας – παράβολα, για τα ραδιοτηλέφωνα C.B



Προσέξτε το εξής: Στο C.B. passport εμφανίζεται η Ελλάδα ως χώρα όπου δεν απαιτείται άδεια λειτουργίας  και τέλη χρήσης του C.B, ενώ στην πραγματικότητα απαιτείται άδεια, και παράβολο για την έκδοσή της.




Εδώ μπορείτε να δείτε την επίσημη ενημέρωση του Αγγλικού Office CommunicationOFCOM, στο οποίο φαίνεται ότι από της 8 Δεκεμβρίου του 2006, πρίν 8 χρόνια δηλαδή δεν απαιτείται άδεια για την λειτουργία των C.B. στην Αγγλία. Αντίστοιχη νομοθεσία υπάρχει και στις χώρες που φαίνονται στο CB passport της επόμενης σελίδας.
Ελπίζω στις προσπάθειες τους για εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας να ανταποκριθεί το Υπουργείο άμεσα και να εξισωθούν οι CBer μας με τους αντίστοιχους της Ε.Ε. Ο ελπίδες για ανταπόκριση του Υπουργείου είναι αρκετές όπως φαίνεται. Ευτυχώς στις τάξεις των CBer δεν υπάρχουν δεινόσαυροι (όπως στους ρ/ε) για να φέρουν αντιρήσεις. Θυμάμαι οι αλλαγές στην αντίστοιχη περίπτωση των ρ/ε καθυστέρησαν για αρκετά χρόνια (επετεύχθησαν το 2011).