22/1/15

qrz.com logbook

Η διάσημη στους ρ/ε σελίδα www.qrz.com εδώ και καιρό παρέχει υπηρεσία ημερολογείου - logbook. Κάτι που δεν συμμετέχω τουλάχιστον προς το παρόν. Επιπρόσθετα αποφάσισαν να δέχονται αρχεία από το Logbook of the world - Lotw της ARRL
στο οποίο συμμετέχω εδώ και πολύ καιρό και το συστήνω παράλληλα.

Η χρήση  του Lotw ή άλλων ηλεκτρονικών Logbook βοηθά
Στην ηλεκτρονική διασταύρωση των επαφών και στην απονομή σχετικών βραβείων & πιστοποιήσεων για όποιον ενδιαφέρεται.
Στην μηδενική γραφειοκρατική απασχόληση του ρ/ε επομένως στην εξοικονόμηση χρόνου.
Στην μείωση στο ελάχιστο του κόστους της κάρτας.
Στην μείωση του χρόνου της εθελοντικής απασχόλησης των συναδέλφων που εργάζονται στα bureau συνεπώς και στη μείωση των σχετικών ταχυδρομικών εξόδων των σωματείων.
Γλυτώνει μια μεγάλη ποσότητα δέντρων παγκοσμίως λόγω μείωσης της αντίστοιχης ποσότητας χαρτιού.
κ.α.

Για αυτό το λόγο προσπαθώ να διακινώ όσο λιγότερες κάρτες γίνεται και το έχω αναγράψει στη σελίδα μου στο:
Παρόλα αυτά η άσκοπη αποστολή καρτών λόγω του ότι οι αποστολείς έχουν πιστοποιήσει τη χώρα μου συνεχίζεται. Προφανώς από μια μεγάλη μερίδα παραδοσιακών συλεκτών καρτών (qsl card aficionado - καρτολάγνων) συναδέλφων πχ:

Κάποιες άλλες κάρτες όμως που ανήκουν σε διακριτικά που δεν χρησιμοποιούν Lotw είναι επιθυμητές για μένα, με την προυπόθσεη που η χώρα ή το νησί δεν το έχω ήδη επιβεβαιώσεις τουλάχιστον μια φορά σε μία οποιαδήποτε συχνότητα:
'Ολες οι παραπάνω κάρτες αφίχθησαν πρόσφτα στο bureau και ήρθαν στο shack μου χάρη στην ευγενική & εθελοντική προσφορά εργασίας των συναδέλφων SV1IZR & SV1MO τους οποίους και ευχαριστώ.



Στου grn δεν υπήρξε rf τελευταία λόγω υποχρεώσεων. Μέχρι χθες δεν κατάφερα κάποια επικοινωνία με το EP6T στο Ιράν. Στην ομάδα συμμετέχει και ο δικός μας SV1DPI. Η επιλογή να τον δεχθούν στην παραπάνω ομάδα, αποτελεί μια ακόμη επιβεβαίωση της πολύ καλής ρ/ε ποιότητας του Κώστα μπράβο του. 
Σήμερα, δεν έγινε δυνατή η αποκωδικοποίηση σημάτων του
EP6T στα 10Μ ssb καθώς και του XW4FB στα 20M rtty λόγω διάδοσης. Έγιναν όμως κάποιες ψηφιακές επαφές στα 12Μ με κυριότερη τον PY2CX στα 12M psk χρησιμοποιώντας την μίνι κεραία των 10Μ.