2/1/15

WSJT-X & JTAlert-X άριστη συνεργασία

Σήμερα το WSJT-X προσφέρει της περισσότερες δυνατότητες στον ρ/ε για μακρινές επικοινωνίες. 
Όποιος το χρησιμοποιεί μπορεί να εγκαταστήσει παράλληλα και το JTAlert. Το JTAlert δεν είναι απλά ένα βοηθητικό πρόγραμμα (utility). Θα έλεγα όπως σημειώνει και ο δημιουργός του VK4AMA
το JTAlert-Χ αποτελείται από χρήσιμα βηθητικά προγράμματα (πάντα για το WSJT-Χ).

Το JTAlert (κορυφή) παρέχει αρκετά βοηθήματα και πληροφορίες. Πχ. οι 2 κάθετες γραμμές εκατέρωθεν του διακριτικού, ενημερώνουν ότι ο συνάδελφος ανεβάζει τα αρχεία του στα Lotw & Eqsl. Πολύ χρήσιμη πληροφορία για εμένα καθώς και άλλους που ενδιαφερόμαστε κυρίως για επικοινωνία με χρήστες του Lotw. Με το Lotw έχεις σχετικά γρήγορα και ανέξοδα την επιβεβαίωση της επαφής. Ούτε χρειάζεται να κουράζεις τους συναδέλφους των bureau.
Άλλες πληροφορίες που μας δίνει το JTAlert-X είναι αν έχουμε ξαναεπικοινωνήσει με τον συνάδελφο, η χώρα, η απόσταση κλπ. Τα βοηθήματα αυτά για να τα μάθει κάποιος, χρειάζεται να επισκεφθεί την παραπάνω σελίδα.

Το κόκκινο διακριτικό σημαίνει ότι μας καλεί ή υπό εξέλιξη επικοινωνία με το συγκεκριμένο. Πολλές από της ειδοποιήσεις του προγράμματος μπορούν να γίνονται και με φωνητικά μηνύματα.

Μετά από λίγα λεπτά ραδιοπεικοινωνιών, η κατάσταση όπως αποτυπώθηκε στο psk reporter. Τα διακριτικά που εμφανίζουν χρόνο είναι αυτά που αποκωδικοποίησαν το σήμα μου. Ενώ όσα εμφανίζουν κάποιους τονισμούς εξωτερικά, είναι αυτά που αποκωδικοποίησα.