30/7/15

Περί Lotw

Συγκρίνοντας το αρχείο μου του Lotw με αυτό του Logger32 διαπιστώνω κάποια πράγματα. Τα οποία δεν περιγράφονται σαφώς στις οδηγίες του Lotw.

Πχ το Lotw περιέχει δύο κατηγορίες επιβεβαιωμένων επαφών, αυτές που επιβεβαιώθηκαν ηλεκτρονικά από την αυτόματη ταυτοποίηση των αρχείων και αυτές που επιβεβαιώθηκαν με την υποβολή στοιχείων που προέκυψαν, από κάρτες χάρτινες.

Μια εικόνα ισοδυναμεί με 1000 λέξεις λένε, λοιπόν:

Εδώ φαίνεται πως παρουσιάζει η ιστοσελίδα του Lotw το qso μου με τον 3B7SP, η στήλη qsl είναι κενή. Παρότι την επιβεβαίωσα βάση της προβλεπόμενης διαδικασίας και περιλαμβάνεται στο αντίστοιχο βραβείο DXCC που μου χορηγήθηκε.


Εδώ φαίνεται πως παρουσιάζει η ιστοσελίδα του Lotw το qso μου με τον K8SIA, η στήλη qsl αναφέρει την οντότητα DXCC του συγκεκριμένου σταθμού. Εδώ η επιβεβαίωση έγινε αυτόματα ηλεκτρονικά.

Ο 3B7SP περιλαμβάνεται στην σχετική αναφορά για τα βραβεία.

Νομίζω ότι οι διάφορες αναφορές που τυπώνει το Lotw, χρειάζεται να αναμορφωθούν για να συμφωνούν μεταξύ τους. Πχ για την πρώτη περίπτωση, δίπλα στη στήλη QSL θα μπορούσε να εμφανίζει μία άλλη που θα δείχνει ότι επιβεβαιώθηκε με υποβολή κάρτας όπως Card QSL, Manual QSL κλπ.

Ίσως είναι καιρός πλέον να αναμορφωθούν οι υπηρεσίες Lotw. Να γίνουν απλούστερες οι διαδικασίες, οι οθόνες περιγραφής και βοήθειας να βελτιωθούν, τα μενού να θυμίζουν τα σύγχρονα παραθυρικά περιβάλλοντα κ.α.