12/7/15

OY

Μπορεί να εμποδίστηκα να κάνω τον OY1DZ στα 20Μ χθες αλλά σήμερα πέτυχα στα 20Μ ssb τον OY1A. Δεν είχε πολλούς να τον καλούν και αυτό διευκόλυνε τα πράγματα. Χρησιμοποιεί δε το Lotw οπότε δεν είναι δύσκολη η επιβεβαίωση.


Τα σ/κ με contest μπορεί να φορτώνονται υπερβολικά οι συχνότητες αλλά, είναι ευκαιρία για νέες χώρες, νέες συχνότητες κλπ. Οι ET3AA 12M cw & NP2X 20M cw NA-102 συμπλήρωσαν το ημερολόγιο.


Σταμάτης Κριμιζής, ένας Έλληνας που μας τιμά.
https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A3%CF%84%CE%B1%CE%BC%CE%AC%CF%84%CE%B7%CF%82_%CE%9A%CF%81%CE%B9%CE%BC%CE%B9%CE%B6%CE%AE%CF%82

Στην σημερινή "Καθημερινή" διαβάζουμε για τον Στ. Κριμιζή, τα κατορθώματα του και για την τελευταία αποστολή της NASA και του διαστημοπλοίου New Horizons.


Το New Horizons την Τρίτη θα είναι το πρώτο διαστημόπλοιο που θα περάσει από τον Πλούτωνα και θα μας στείλει πληροφορίες. Η συμβολή του κ. Κριμιζή σ'αυτή την αποστολή είναι καθοριστική. Μπράβο του.
https://www.nasa.gov/mission_pages/newhorizons/main/index.html



Κάτι που δεν μας τιμά:
Κυριακή πρωί και οι τράπεζες συμπλήρωσαν δύο εβδομάδες "τραπεζικής αργίας" και χωρίς ελπίδα να επανέλθουν στην πρότερη κατάσταση σύντομα.

Γεγονός που δεν τιμά τον π. υπουργό που παραιτήθηκε μετά από την αποτυχία διαπραγματεύσεων επί έξι μήνες. Εννοείται ότι μετά από αυτό, δεν πρέπει να επανεμφανισθεί στην πολιτική σκηνή, όπως συνηθίζεται σε όλες τις σύγχρονες χώρες. Το αυτό συνέβη και στην Κύπρο, παρότι ο Κύπριος υπουργός ήταν στην κυβέρνηση για ελάχιστο χρόνο, παραιτήθηκε άμεσα με την επιβολή ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων.