8/10/15

Band conditions

Η κατάσταση στις συχνότητες είναι κάπως:


και κάποια περιγραφή:

περισσότερα στη σελίδα: www.bandconditions.com που συντηρείται από τον K5BIZ.

Με αυτ΄ς τις συνθήκες, βοηθάει αν ο ανταποκριτής έχει καλύτερες κεραίες από εμένα. Πχ ο UT5MD άκουσε το μικρής ισχύος σήμα μου στα 20Μ cw και είχαμε ένα καλό qso.



Κάποιοι συνάδελφοι είναι υπέρ του δέοντος τυπικοί και στέλνουν άμεσα τις κάρτες τους χωρίς κάποια επιλογή. Πχ αν χρειάζονται την χώρα, τη συχνότητα κλπ. Παράδειγμα πρόσφατη κάρτα που έλαβα:

Το qso δεν υπάρχει στο ημερολόγιο μου, η συχνότητα που αναγράφει αφορά ψηφιακά (JT) το ίδιο και η αναφορά λήψης ενώ, στη διαμόρφωση αναφέρει ssb.
Καλό θα είναι να ενημερωθούμε για τους ηλεκτρονικούς τρόπους επιβεβαίωσης όπως Lotw, Eqsl κλπ. Η εν λόγω κάρτα στάλθηκε και στο Eqsl οπότε τι νόημα έχει να ακολουθήσει η χάρτινη; Εκτός εάν πρόκειται για δεύτερο χόμπι αυτό της καρτοσυλλογής. Παρότι δεν θέλω να απασχολούμε με συγγραφή καρτών, παρόμοιες αποστολές υποχρεώνουν σε απάντηση. Κάτι που δεν θα ισχύσει μετά το 2015 καλώς εχόντων των πραγμάτων.

Ένα άλλο θέμα είναι να κάνουμε έναν έλεγχο τι καταχωρείται στο ημερολόγιο μας, από τα διάφορα ηλ. προγράμματα. Εδώ ίσως έχει κάποιο δίκιο ο συγγραφέας του Logger32 που δεν αφήνει εξωτερικά προγράμματα να ενημερώνουν το αρχείο του.