6/10/15

G.T.C. 2015 Cup

Φέτος είπα να λάβω και εγώ μέρος στο 5ο G.T.C. Cup, το αποφάσισα λίγο αργά επομένως η προετοιμασία ήταν τις τελευταίας στιγμής.
Επειδή η G5RV μου θέλει νέα κάθοδο, υπήρχε ανάγκη να μπει άμεσα μια απλή μια κεραία για να καλύψει τις χαμηλές συχνότητες.
Προτίμησα μία End-Fed σαν αυτές που χρησιμοποιεί ο SV1ONW στις /p και qrp εξορμήσεις του. Έκοψα ένα πολύκλωνο καλώδιο μήκος των 16,2μ. (διατομή 1χιλ.) και το τροφοδότησα με το 9:1 unun που είχα στο shack. Έδειξε να συντονίζει με το εσωτερικό tuner του μηχανήματος.

Το unun δέθηκε πρόχειρα σε ένα παράθυρο, περίπου 2,5μ. από το έδαφος.

Το ενεργό στοιχείο πέρασε πάνω από την αντιρίδα της υπάρχουσας κεραίας και δέθηκε στην περίφραξη.

Όλα αυτά έγιναν Σάββατο μεσημέρι. Στις 3μμ. Ω.Ε. τα cq άρχισαν. Μέχρι το βράδυ έκανα καμιά εικοσαριά qso. Ενώ την Κυριακή ελάχιστα ακόμη. Τα qso έγιναν με χαμηλή ισχύ.
Η End Fed έδειξε να δουλεύει καλά στις χαμηλές μπάντες ενώ στις υψηλές είχε αυξημένο θόρυβο (3-4 μονάδες) σε σχέση με την mini-beam. Παράλληλα απέδειξε ξανά ότι είναι μια κεραία εύκολη στη μεταφορά και στο στήσιμο. 


Απόλαυσα την συμμετοχή μου στο G.T.C. 2015 Cup και ευχαριστώ τους διοργανωτές για την εθελοντική τους προσφορά. Το G.T.C. είναι μια ομάδα με πολλά μέλη και φίλους και προωθεί το cw στη χώρα μας.