27/10/15

No $ needed

Τακτοποιώντας το ημερολόγιο μου, έψαξα στο qrz.com να βρω στοιχεία για τον PD7RF, συγκεκριμένα εάν ανεβάζει αρχεία στο Lotw ή όχι. Η απάντηση ήταν θετική.

Ιδιαίτερα μου άρεσε πως δεν ζητάει $ για να απαντήσει στις κάρτες που μπορεί να του σταλούν μέσω ταχυδρομείου. Ας έχουν υπόψη τους κάποιοι dx σταθμοί και αυτές της συμπεριφορές.



WRC-15
Στην Γενεύη συνεχίζεται η διάσκεψη WRC-15. Σε λίγες ημέρες μπορεί να εγκρίνουν δευτερεύουσα πρόσβαση για τους ρ/ε στους 5MHz.
Εφόσον γίνει θα πρέπει να εγκριθεί και από το δικό μας Υπουργείο. Θα είναι μια καλή προσθήκη για εμάς, ιδιαίτερα στην τωρινή και επερχόμενη κατάσταση του ηλιακού ενδεκαετούς κύκλου.
Τα νέα θα τα μάθουμε φαντάζομαι με το επόμενο τεύχος του SVNEA.



Στο  shack το μακρινότερο qso έγινε με τον VO1MP στα 15M cw, ενώ το καλύτερο qso έγινε με τον AZ5AD στα 12M cw που μου έλειπε το Ισραήλ σε αυτή τη συχνότητα. Το qso όμως που απόλαυσα ήταν με τον CT9/DJ5AA 20M cw και δουλεύαμε και οι δύο qrp. Η δείκτες διάδοσης ήταν SFI: 106 A: 3 & K: 0 για αυτό και στα 20Μ δεν είχα θόρυβο και τον άκουσα καλά, εκείνος μου έδωσε 579.