28/10/15

Dxwatch.com

Οι σημερινές υπηρεσίες cluster προσφέρουν αρκετά εργαλεία προκειμένου να παρακολουθούμε τους σταθμούς dx που μας ενδιαφέρουν. Ένα από αυτά είναι και το:


Μπορούμε να επιλέξουμε τη συχνότητα, τη διαμόρφωση και άλλα χαρακτηριστικά του dx σταθμού. Ακόμη και το πρόθεμα όπως φαίνεται παραπάνω. Μια άλλη ευκολία είναι που μας αφήνει να εφαρμόζουμε φίλτρα και στον σταθμό που δημοσιεύει το qso.

Άλλη μια πολύ γνωστή αντίστοιχη ιστοσελίδα είναι η:
στο πεδίο search μπορούμε να τοποθετήσουμε το διακριτικό στου dx σταθμού. 


Στο shack σήμερα. Είδα  στο cluster τον 5R8SV 12M. Η επικοινωνία δεν ήταν εύκολη επειδή ο Jack δούλευε simplex, τον καλούσαν αρκετοί και η κεραία μου δεν είναι για αυτή τη συχνότητα. Αλλά στα 12Μ cw η Μαδαγασκάρη AF-013 μου έλειπε και για αυτό επέμενα. Τελικά οκ.
Την προηγούμενη εβδομάδα ένας κεραυνός στην περιοχή άφησε αρκετούς μας χωρίς τηλέφωνο για 1-2 ημέρες και κάποιους χωρίς ρεύμα για μία. Μέχρι να αποκατασταθούν ο χρόνος μας φάνηκε πολύς. Τι να πει και ο 5R8SV που εκεί έχουν σχεδόν συχνά διακοπή ρεύματος:
http://blog.templaro.com/?p=1828



HamradioDeluxe
Η είδηση μας λέει για τη σημερινή νέα έκδοση του:
http://forums.qrz.com/index.php?threads/ham-radio-deluxe-version-6-3-0-438-released.498174/
Με την τιμή που ζητούν όμως (αγορά $100, ετήσια συνδρομή $50) δεν ενδιαφέρομε. Θα χρησιμοποιώ την παλιά ελεύθερη έκδοση μέχρι κάποια έκδοση νέα Windows να... το απαγορέψει.



Logger32
Στο παραπάνω μήνυμα για το HrD περιλαμβάνεται και αυτό:
«...we found that JTAlert was writing directly to our database, bypassing the API. It has proven to cause issues with our customer’s databases. In order to protect our customers, we had to disable the use of JTAlert until the issue is resolved, thereby lessening the chances of corrupting the entire logbook database. We are working with the author of JTAlert to have him change to the API code to add records to HRD, rather than writing directly to the database.»
Που δικαιώνει τον συγγραφέα του Logger32 στην επιλογή του να μην αφήνει άλλα προγράμματα να γράφουν απευθείας στην database του. Επειδή χρησιμοποιώ καθημερινά το Logger32 ο περιορισμός αυτός δεν μου αρέσει αλλά, με τον τρόπο αυτό το αρχείο διατηρείται ανέπαφο και χωρίς προβλήματα.