5/6/16

Hamfest ΕΕΡ 2016

Ένα ακόμη χάμφεστ το 24ο που οργανώνει η ΕΕΡ τελείωσε σήμερα. 
Είναι παρήγορο πως κάποια σωματεία καταφέρνουν και οργανώνουν ακόμη παρόμοιες δράσεις, κάτω από την οικονομική εξαθλίωση που μαστίζει τη χώρα εδώ και έξι χρόνια περίπου και με τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει. Ένα μπράβο στους διοργανωτές αλλά και στους συμμετέχοντες, κάποιοι έκαναν πολλά χιλιόμετρα για να έρθουν και να εκθέσουν τα εμπορεύματα τους.











 SV1EIW & DXSignal μόνιμα σε κάθε χαμφεστ.











Ο Τόνυ LZ1JZ πιστός όπως κάθε χρονιά στο ραντεβού. Σε εκείνον τυπώνω τις κάρτες μου. 
Είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε κάρτες για το JT65 qso που είχαμε. Ήταν το πρώτο του Τόνυ με Ελλάδα και το πρώτο δικό μου με Βουλγαρία πάντα σε JT65.




Μεταξύ άλλων φαίνεται και το φορητό HF qrp μηχάνημα της You kits (το πρώτο αριστερά από τα τρία φορητά στην εμπρός σειρά).


 Ο SV1AMY πάντα σταθερός.






 Μέχρι μέλια και Αγιορείτικα χειμωνιάτικα φυτά υπήρχαν.










Οι εξπέρ στο CW SV1KU (διδάσκει cw στην ΕΕΡ, SV1AJO, SV1XV ήταν εκεί. Δεν θυμάμαι το διακριτικό του κυρίου στα δεξιά.


Και η καντίνα "Όπως παλιά" βρισκόταν εκεί όπως παλιά...


Οι SV1LHM, SV1BHF, SV1PMQ, SV1DVX και ο υποφενόμενος προτιμήσαμε να πιούμε αλλού αναψυκτικά και καφέδες, όπου υπήρχαν καρέκλες για να καθίσουμε. Δοκίμασα και τον πρώτο φραπέ τις σεζόν. Από το σημείο πέρασε η γνωστή παρέα του sdr.net αλλά δεν κάθισαν μαζί μας. Ανέφεραν ότι πηγαίνουν στο παρακείμενο αναψυκτήριο. Ενδέχεται να μην θέλουν να συγχροτίζονται με "αναλογικούς".
http://forums.qrz.com/index.php?threads/hamradionow-sdr-forum-at-the-2016-hamvention%C2%AE.525691/


Ενώ ο SV8GXC (γνωστός qrp'ίστας και swl) που δεν σκιάζεται από τα λίπη και τις χολιστερόλες (σαν εμάς) προτίμησε σουβλάκι.


Γενικά και όπως πάντα οι ευκαιρίες σε μεταχειρισμένα μηχανήματα ήταν σχεδόν ανύπαρκτες. Ούτε υπήρχε μεγάλη διάθεση για παρόμοιες αγορές νομίζω. 
Υπήρχαν όμως αρκετά ανταλλακτικά για όποιον ενδιαφερόταν.

Πήρα μία βάση στήριξης ανοιχτής γραμμής 3€

Μία αντίσταση 50Ω 150W 5€, όποτε παραστεί ανάγκη εύκολα μετατρέπεται σε dummy load για δοκιμές, αφού βιδωθεί σε μία κατάλληλη ψήκτρα.

Η εταιρία Icom είχε φέρει τον νέ π/δ IC-7300 για επίδειξη. Τον είχε σε προσφορά κατά 150€ λιγότερα από αντίστοιχες τιμές στην Ευρώπη, που επιβαρύνονται και με κόστη μεταφοράς.
Με εντυπωσίασε η κατασκευή τηλεσκοπικού ιστού που παρουσίασε ο SV1BDO. Ο ιστός εκτείνεται σε ύψος 11μ. και διαθέτει βίντσι χειρός που διευκολύνει πολύ. 
Εφέτος μας έλειψε το HackerSpace που δεν ήρθε.

Και του χρόνου με υγεία.