5/6/16

SV-QRP

Μια προσπάθεια που άρχισε εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο, συνεχίζεται. Στο τρέχον τεύχος του Ιουνίου υπάρχουν νέα και ενδιαφέροντα θέματα. Παραθέτω το σημείωμα του συντάκτη SV8CYR:

γαπητοί συνάδελφοι χαίρεται !
Στο τεύχος αυτό παρουσιάζονται νέες συνεργασίες με συναδέλφους από το εσωτερικό αλλά και εξωτερικό. Παράλληλα άρχισε συνεργασία με ομάδα ραδιοερασιτεχνών, που αγαπούν το QRP, από τη Ρωσία και συγκεκριμένα το CQ-QRP ή αλλιώς RU-QRP. Οι συνάδελφοι εκδίδουν δικτυακό περιοδικό και αναμένουμε την δημοσίευση του πρώτου Ελληνικού άρθρου σ' αυτή τη συνεργασία.
Λόγω δυσκολίας στην γλώσσα πρέπει τα κείμενα να είναι στά Αγγλικά όπου αυτοί τα μεταφράζουν στά Ρωσικά. Παράλληλα και εμείς λαμβάνοντας ένα άρθρο στά Αγγλικά θα το μεταφράσουμε στά
Ελληνικά. Αυτό απαιτεί χρόνο και περισσότερη εργασία. Ευπρόσδεκτη λοιπόν κάθε προσφορά εργασίας εκ μέρους σας.
Είδη έχουν σταλεί τα άρθρα του SV1ONW (σαν ένα Π/Δ) τα οποία έχουν περιγραφεί στά τεύχη του Φεβρουαρίου και Μαρτίου.

Σ' αυτό το τεύχος παρουσιάζουμε την νέα εργασία μελών του AegeanDXgroup σε τεράστια υψηλές συχνότητες 458 Thz και μάλιστα στό ορατό φώς. Αυτή η δραστηριότητα έχει αναπτυχθεί στήν Αυστραλία, τον Καναδά, την Αγγλία την Αμερική (ΗΠΑ). Μόνο σ' αυτές τις χώρες βρήκαμε την σχετική δραστηριότητα. 
Χρειάζεται επιμονή και χρόνος γιά δοκιμές. Θα το προσπαθήσουμε. Σ'αυτή τη προσπάθεια χρειαζόμαστε και την συστράτευση όσων θέλουν να βοηθήσουν, και να πειραματιστούν μαζί μας. Αναμένουμε προτάσεις και συμμετοχές.

Με την ευχή γιά καλό καλοκαίρι θα σας προτρέψω γιά καλή ανάγνωση."

SV-QRP το μοναδικό Ελληνικό ηλ. περιοδικό για qrp'ίστες και όχι μόνο: