2/1/19

.Δεν σταματάμε

Οι γιορτές τελειώνουν και οδεύουμε προς τα Θεοφάνεια. Μετά από αρκετά γλυκά και φαγητά, η καθημερινότητα επιστρέφει.



Shack
Ανέβασα πλήρες αρχείο του ημερολογίου στο Clublog και ως εδώ καλά. Μετά παρέλαβα ηλ. μήνυμα για στοιχεία του ημερολογίου που δεν συμφωνούν. Η κυριότερη διαφορά προέρχεται από τα διακριτικά που μπροστά φέρουν ερωτηματικό ";". Αυτό αποτελεί συνειδητή επιλογή και αρχή τήρησης του ημερολογίου σταθμού. Εάν πχ κάποιος σταθμός δεν επιβεβαιώσει κάποιο qso και με ενημερώσει ότι δεν βρίσκεται στο ημερολόγιο του, δεν το διαγράφω αλλά μπροστά βάζω το ελληνικό ερωτηματικό. Αυτό αποκλείει την συγκεκριμένη εγγραφή από το να συμμετέχει στα στατιστικά στοιχεία που παράγει το Logger32 αλλά και να μην αναγνωρίζεται από υπηρεσίες όπως Lotw, dxcc, eqsl κλπ.
Απόσπασμα από το σχετικό μήνυμα:




ET7L Αιθιοπία - 2016
Πρόκειται για qso του 2016 που όπως πληροφορεί το clublog το 16 ούτε η ARRL αναγνώριζε αυτά τα qso:


Φέτος φαίνεται να τα αναγνωρίζουν:



Παρόλα αυτά επειδή σε αυτές τις συχνότητες ήδη υπάρχουν καταχωρημένα άλλα διακριτικά στο ημερολόγιο, δεν θα λείψουν τα συγκεκριμένα. Ήδη ζητήθηκαν κάρτες, αναμονή:




R1ANT Ανταρκτική
Το Clublog δεν αναγνωρίζει και αυτό το διακριτικό για Ανταρκτική και καλά κάνει. Με προσεκτικότερο έλεγχο φάνηκε ότι το σωστό είναι RI1ANT.



3Y0I 
σημερινά νέα
https://www.rebeldxgroup.com/meet-the-atlantic-tuna/



New Horizons - NASA


Το εξερευνητικό σκάφος New Horizons ήδη έστρεψε τις κάμερες του στο παγωμένο απομεινάρι από το σχηματισμό του ηλιακού συστήματος, που ονομάζεται Ultima Thule. Που βρίσκεται σε απόσταση 6,4 περίπου δισεκατομμυρίων χιλιομέτρων από τη γη και είναι το πιο απομακρυσμένο αντικείμενο που έχουν εξετάσει συσκευές δημιουργημένες από ανθρώπους. Άλλη μια επίτευξη της NASA μπράβο.