15/1/19

HC8GET

Εμφανίσθηκαν στο cluster τα νησιά Γκαλαπάγκος ATNO για τον σταθμό μας:


Η εικονιζόμενη παραπάνω πρόβλεψη διάδοσης μακάρι να είναι σωστή.



9LY1JM Siera Leone
Όπως χθες έτσι και σήμερα η πρόβλεψη πέφτει έξω. Δεν τους ακούω καθόλου:


Για του λόγου το αληθές ακολουθεί σημερινό βίντεο, ακούγονται οι κλήσεις συναδέλφων προς τον σταθμό λόγω του ότι είναι ενεργοποιημένο το dual watch του Icom, καθώς και καλός συνάδελφος που... συντονίζει:


Λίγο μετά:




Παρά την κεραία VDA (vert. dipole array) που γράφουν πως χρησιμοποιούν στα 20Μ και τις Spiderbeam, δεν καταφέρνουν να ακουστούν καλά. 
https://9l2019dx.wordpress.com/dxpedition/


Η οντότητα αυτή είναι επιβεβαιωμένη στο ημερολόγιο σταθμού (12 και 17Μ) πρόσφατα,  οπότε δεν θα χάσουμε άλλο χρόνο κυνηγώντας τους. Ή μάλλον προσπαθώντας να τους ακούσουμε.



Προετοιμασία καρτών
Μετά από κάθε τρίμηνο που ενημερώνεται το LOTW καθώς και άλλες ηλεκτρονικές υπηρεσίες (Eqsl.cc, clublog, qrz.com) μετά έρχεται η σειρά στις κάρτες. Εξυπηρετούνται πρώτα όσοι έχουν αποστείλει την δική τους, τα ενδιαφέροντα για επιβεβαίωση qso όπως qrp, σπάνια κλπ. - τα ATNO σπανίζουν πολύ δυστυχώς, συχνότητες που δεν είναι επιβεβαιωμένες κλπ. Πρόκειται για κουραστική δουλειά για αυτό προσφεύγω στο πρόγραμμα του Πολωνού συναδέλφου για την εκτύπωση ετικετών:


Το οποίο δεν με ικανοποιεί επειδή ταξινομεί τις κάρτες αλφαβητικά αλλά δεν λαμβάνει υπόψη να ταξινομεί στην ίδια σειρά και τους qsl manager. Κάτι απαραίτητο για διευκόλυνση των συναδέλφων που εργάζονται εθελοντικά στο bureau της ΕΕΡ. Νομίζω ότι το QuickQSL OE4HDS ικανοποιεί αυτή την παράμετρο και θα το δοκιμάσω:

Προς το παρόν οι κάρτες ταξινομήθηκα χειροκίνητα ως συνήθως:




W2LJJ
Ο Larry στο ενδιαφέρον μπλογκ του διαθέτει χάρτη επισκεπτών:


Κατά την επίσκεψη μου απεικόνισε την περιοχή της Μακεδονίας από όπου και συνδέεται το internet με το εξωτερικό. Εδώ και πολλά χρόνια πολλοί για τους δικούς τους λόγους συνηθίζουν να εποφθαλμιούν αυτό το όνομα ή/και την περιοχή. Ευτυχώς που και εμείς συνηθίζουμε να φυλάμε Θερμοπύλες.