28/1/19

DL70AFUG

Στη Γερμανία γιορτάζουν τα 70 χρόνια που νομοθετήθηκε ο ρ/ε στη χώρα, εξ ου και το DL70AFUG:


Σήμερα πρωί τους πέτυχα στα 20Μ CW. ενώ το βράδυ συμπληρώθηκε μια νέα θέση ακόμη στο ημερολόγιο με τον 5A1AL 40M CW.



Από qrp πάμε καλά.
Στις 20/11/18 το ημερολόγιο σταθμού περιείχε 2000+ qrp qso, με 112 επιβεβαιωμένες οντότητες από τις συνολικά 132. Χθες που έτρεξε πάλι ο σχετικός έλεγχος οι επιβεβαιωμένες δεν άλλαξαν ενώ προστέθηκε μία οντότητα παραπάνω αυτή της Νιγηρίας με τον 5U9AMO, η κάρτα έχει ζητηθεί ήδη ενώ είμαστε σε αναμονή να τα ανεβάσει και στο LOTW. Για την ιστορία τα qrp qso που προστέθηκαν στο ημερολόγιο είναι λίγο λιγότερα από 200.



ARRL
Στις αρχές Δεκεμβρίου ο Κλεάνθης SV1JG αφού πρώτα έκανε τον απαραίτητο έλεγχο, έστειλε στην ARRL ένα κατάλογο με 4 - 5 qso μου για να τα ανεβάσουν στο LOTW. Σήμερα τον καταχώρησαν:


Πλέον ημερολόγιο - Logger32 και LOTW συμφωνούν:


Οπότε προτεραιότητα τώρα έχει το qrp dxcc.



Eqsl.cc
Μόλις έφθασε η παρακάτω ηλεκτρονική κάρτα:


Σε λίγο θα ενημερώνεται το ημερολόγιο σταθμού μου - Logger32 και με τα qso του Eqsl.cc, από συναδέλφους που είναι πιστοποιημένοι πχ:


Η ARRL μπορεί να αγνοεί όσα qso δεν περιέχονται στο σύστημα της το LOTW, αλλά αυτό δεν έχει πολύ μεγάλη σημασία για εμένα. Το ζητούμενο είναι η επιβεβαίωση των qso.



Lotus 1-2-3 το θυμάται κανείς;
Αν και είχε προηγηθεί το Visicalc προσωπικά άρχισα με το Lotus 1-2-3. Εγκαταστάθηκε στα λίγα pc της εταιρίας και σχεδόν αμέσως  οι απορίες και τα ερωτήματα κορυφώθηκαν, ωραίες εποχές.
https://www.theregister.co.uk/2013/01/31/when_lotus_met_excel/

Αλλά οι εφαρμογές γραφικού περιβάλλοντος (ήδη εξελισσόταν το WordPerfect) προχωρούσαν με γρήγορα βήματα. Windows 1, windows 2 και βέβαια Excel και Word. Όσο οι άνθρωποι της Lotus έγραφαν το Symphony (ένα ολοκληρωμένο πακέτο λογιστικού φύλλου, επεξεργαστή κειμένου κλπ. - το εγκαταστήσαμε στο τότε τμήμα εξαγωγών) τα προιόντα του Bill Gates αύξαναν το μερίδιο τους. Σε λίγα χρόνια το Lotus καθώς και ένα αντίστοιχο προιόν της Borland το Quattro Pro ανήκαν στην ιστορία του software. Εκείνη την εποχή η τιμολόγηση και το πελατολόγιο λειτουργούσαν σε μίνι υπολογιστή της Wang με τη βάση Paradox (Borland) και αυτή, ενώ τα υπόλοιπα προγράμματα έτρεχαν σε η/υ της Phillips και έπρεπε μετά όλα να συνδυαστούν. Εποχές που η μηχανογράφηση έκανε τα πρώτα βήματα της στη χώρα, δυσκολίες αλλά και ικανοποίηση όταν λύνονταν τα προβλήματα.