22/1/19

Ώρα για JT9

αφού προηγήθηκαν κάποια qso  με JT65:


cq cq στα 20Μ αλλά απάντηση δεν λάβαμε, μόνο το pskreporter αποτύπωσε στο χάρτη τους σταθμούς που "άκουσαν" τις κλήσεις των qrp σημάτων.



Eqsl
Ηλεκτρονικές κάρτες που έφθασαν:




Η πρώτη αφορά qso που έγινε με ισχύ 5W και έφερε το T6 νέα οντότητα στην κατηγορία χαμηλής ισχύος.



Downsizing
Η κεραία G4MH μια από τις μικρότερες mini κατευθυντικές κατέβηκε:


Παρά το μικρό εύρος συντονισμού λόγω μεγέθους ειδικά στα 20Μ προσωπικά μου έδωσε τη χαρά πολλών qso:


Η βλάβη του ρότορα που την άφησε στις 70 μοίρες αλλά κυρίως επειδή είναι μια κεραία που δεν μπορώ να την χειριστώ εύκολα μόνος μου οδήγησαν σε αυτή την απόφαση. Κάτι άλλο θα πάρει τη θέση της που δεν έχει αποφασιστεί ακόμη, σίγουρα όμως δεν θα λειτουργεί με ρότορα. Όσο λιγότερα τόσο καλύτερα. Ή όπως λέει και η παροιμία βιός όσο μπορείς σπίτι (shack) όσο χωρείς.



Συνάδελφοι και συνάδελφοι
Στο χόμπι μας η επιβεβαίωση της κάθε επαφής (qso) είναι θέμα ηθικής υποχρέωσης και προσδιορίζει την αξιοπρέπεια του ρ/ε, τον αυτοσεβασμό του κλπ. Τα πράγματα δεν είναι μόνο άσπρα - μαύρα, στα μαύρα περιλαμβάνω όσους αποκλειστικά ζητούν $ για να σου απαντήσουν και κάποιους ακόμη χειρότερους που δεν απαντούν.
Ενδιαμέσως είναι και αυτοί που διαθέτουν bureau αλλά δεν είναι τόσο αποτελεσματικό όσο το δικό μας της ΕΕΡ, με αποτέλεσμα να υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις, να χάνονται κάρτες κλπ.
Προσωπικά αν έχω απόλυτη ανάγκη μιας κάρτας όπως ATNO, νέο IOTA κλπ. στέλνω τη δική μου συστημένη με ότι άλλο ζητά ο απέναντι σταθμός.
Για όσους δεν απαντούν ακολουθείται η εξής διαδικασία: Από την σελίδα της IARU βρίσκω το εθνικό τους σωματείο:
http://www.iaru.org/member-societies.html
και στέλνω ένα απλό e-mail με συνημμένη την απόδειξη του συστημένου περιγράφοντας και το ιστορικό. Από εκεί και πέρα συνήθως ακολουθεί e-mail του σωματείου προς τον συνάδελφο και τα πράγματα παίρνουν το δρόμο τους. Εξαίρεση στα παραπάνω αποτέλεσε μέχρι τώρα το σωματείο της TI περιοχής που δεν ανταποκρίθηκε ούτε αυτό. 
Ας δούμε τι συνέβη με την τελευταία περίπτωση, δεν έλαβα απάντηση από το  σταθμό BV60V για πολύ καιρό, στον οποίο στάλθηκε κάρτα με συστημένη επιστολή αλλά και από το bureau. Ένα e-mail προς το σωματείο τους και χθες έλαβα απάντηση με αντίγραφο της απόδειξης ότι στέλνουν την κάρτα συστημένη.