20/1/19

Σ/κ

και λίγη ξεκούραση παραπάνω δεν βλάπτει, η δραστηριότητα στο shack περιορισμένη και προσπάθεια αποφυγής συχνοτήτων με contest. Ετσι στα 30Μ συναντήσαμε τον I5SKK γνωστό qrp'ίστα και κατασκευαστή π/δ. Όπως φαίνεται και στη σελίδα του στο qrz.com συμμετέχει και στα Sputnik days:


Tnx Alessandro for qso 73.



JT65
Λίγο ποιο πάνω από τις φορτωμένες υποζώνες με FT8 μπορείς να απολαύσεις εύκολα qso με JT65 ή ακόμη και JT9. Κάνεις qrp cq με άνεση και σε καλούν:


Χρειάζεται κάποια προσοχή όταν απαντάμε, μετά το τέλος του qso να απομακρυνόμαστε από το qrg του σταθμού που καλεί. Κατά καιρούς χρειάζεται να προσέχω τον καταρράκτη, γιατί κάποιοι αγνοούν τα βασικά και παραμένουν στη συχνότητα που κάνεις κλήσεις:


Η διάδοση χαμηλή (SFI: 70 K: 1) αλλά τα 5W στα 20Μ καλύπτουν μια ικανοποιητική απόσταση:

Χάρη στα ψηφιακά προγράμματα που τόσο απλόχερα προσφέρει στην ρ/ε κοινότητα ο Joe Taylor K1JT, οι επικοινωνίες με χαμηλά σήματα είναι εφικτές ακόμη και στο ναδίρ του ηλιακού κύκλου. Περισσότερα:



AthensQRPNet
Μια ακόμη τακτική συνάντηση για κουβέντα, προγραμματισμό δραστηριοτήτων και χαλάρωση:


SV1EEK, SV1QEZ, SV1IVK, SV1MNE, SV1GRN, SV1ONW, SV1BHF, SV1FXO, SV1OBT, SV1CI και οι SV1MO, SV1AGK και SV1JGW που δεν χώρεσαν στην παραπάνω φωτογραφία.

Ένα από τα θέματα που μας απασχόλησαν ήταν και το γνωστό KX1 της Elecraft:




Γιατί όμως το περιεργάζεται αναλυτικά ο Βασίλης SV1CI και απασχολεί την ομήγυρη; 


Αυτό θα το γνωρίσουν όσοι διαβάζουν το SV-QRP:

Η κουβέντα συνεχίστηκε:


συνεχίστηκε:


και ξανασυνεχίστηκε: