8/1/19

YJ0AFU Vanuatu island

Ένας ATNO σταθμός που... παρέμεινε ATNO για το ημερολόγιο σταθμού. Γιατί; Όπως φαίνεται από το αποτύπωμα του στο cluster, εκ πρώτης όψεως περισσότερες είναι οι αυτοαναφορές του παρά των άλλων συναδέλφων: 


Τα δε σήματα του ίσως δεν ξεπερνούσαν αρκετά την περιοχή του. Αλλά ούτε έκανε προσπάθειες  να βγει σε ώρες και συχνότητες που εξυπηρετούν Ευρώπη:

Οι 2 παραπάνω φωτογραφίες είναι από το φιλικό, εξυπηρετικό και πασίγνωστο www.dxsummit.fi



Νίγηρας
Δεν είναι δύσκολο να κάνεις τον όποιο σταθμό βγει από εκεί από τη χώρα μας (δεν αναφέρομαι σε εξεζητημένες συχνότητες για εμένα όπως τα 80 & 160Μ - άλλωστε δεν είμαι Θανάσης για να φτιάχνω μικρές αλλά ικανοποιητικές κεραίες για αυτά τα μήκη hi). Όμως αν κάνω Νίγηρα qrp επείγομαι για επιβεβαίωση. Πρόσφατα τον Νοέμβριο μετά από το qso βλέπω ο συνάδελφος ανεβάζει LOTW μετά ένα χρόνο! αν βέβαια στείλεις κάνα πράσινο το ανεβάζει αμέσως. Παρόμοιους τύπους πρέπει να τους στέλνεις κάνα e-mail για να συνέρχονται. Απάντησε θα το ανεβάσει Φεβρουάριο κάτι είναι και αυτό.
Όχι σαν τον 5U5U που ενώ για το προσωπικό του διακριτικό διαθέτει bureau για τον Νίγηρα λέει προτιμά direct. Πράττοντας όπως ο καλός στρατιώτης Σβαικ του έστειλα μέσω bureau και αναμένω.



Χιόνια στην αυλή
Χθες αργά η ένταση των κρύων ανέμων ήταν πολύ δυνατή, ήταν θέμα ωρών να χιονίσει. Κάτι που πρέπει να έγινε στις 2 το πρωί περίπου. Το πρωί η κεραία ήταν μέσα στα χιόνια που είχαν κολλήσει και στην ανοικτή γραμμή:


Και στο coupler:


Η ανοικτή γραμμή στερεώνεται με δεσίματα από κλωστή πετονιάς λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων στην περιοχή:


Αλλά και λόγω παραλείψεως μου να τοποθετήσω συνθετικό ιστό, ώστε να τυλίγεται η αν. γραμμή πάνω του. Κάτι που δεν αποκλείεται να γίνει μελλοντικά. Τα παράλληλα σχοινιά στον ιστό εξυπηρετούν στο ανέβασμα / κατέβασμα της κεραίας, αντί να μετακινείς τον ιστό που είναι δύσκολο και όχι έργο ενός ατόμου.