7/2/17

JTDX & JT-Alert

Στο shack πλέον δοκιμάζω το JTDX σε συνεργασία με το  JT-Alert. Λειτουργούν άψογα.


Το JT-Alert χρειάσθηκε επανεγκατάσταση για να προστεθεί και η επιλογή JTDX. Κύριο προσόν του JTDX η αποκωδικοποίηση σημάτων που βρίσκονται πολύ κοντά. Αυτό μπορεί να βοηθήσει τους dx σταθμούς να αποκωδικοποιούν qrp σήματα που συνήθως μπορεί να χαθούν από ισχυρές εκπομπές πάνω τους. Διαμορφώσεις JT η απόλαυση του qrp'ίστα.




Το CB και η χώρα μας.
Το CB είχε καθιερωθεί από τις αρχές της δεκαετίας του 70 στη χώρα μας μετά από προσπάθειες μιας ομάδας φίλων του CB με την υποστήριξη του κ. Βαρδινογιάννη. Έκτοτε δεν είχε γίνει καμία βελτίωση - εναρμόνιση της νομοθεσίας. Άσε δε που η νομοθεσία το όριζε σαν ειδικό ραδιοδίκτυο! και δεν επέτρεπε τη μόνιμη εγκατάσταση του σε σπίτι, γραφείο κλπ. μόνο φορητό και σε όχημα.
Όλα αυτά μετά από πολλές και επίπονες προσπάθειες του SV1NK και ομάδας φίλων του CB, έγιναν παρελθόν με την έκδοση του ΦΕΚ Β' 262:

Είχα συμμετάσχει στην σχετική άτυπη διαβούλευση και βλέπω οι προτάσεις μου να συμφωνούν με το αποτέλεσμα. Η νέα νομοθεσία φαίνεται πλήρως εναρμονισμένη με αυτές που ισχύουν στα άλλα κράτη της Ευρώπης, φαίνεται να μην απαιτεί παράβολο και άδεια (διακριτικά μπορούν να χορηγούν τα αντίστοιχα σωματεία). 
Δεν γνωρίζω τις γνώμες έμπειρων cb'er αλλά νομίζω ότι το αποτέλεσμα είναι αρκετά καλό. Πχ δεν περιέχει κανένα περιορισμό εις βάρος του ημεδαπού cb'er, σε αντίθεση με την ραδιοερασιτεχνική ισχύουσα νομοθεσία που απαγορεύει την εγκατάσταση σε κάποιους κεραίας με μεγαλύτερη απολαβή από 3dbi. Αυτή η κατά λάθος(;) απαγόρευση προκαλεί αρνητικά σχόλια εις βάρος της χώρας. Δεν γνωρίζω βέβαια εάν τα αρμόδια ραδιοερασιτεχνικά σωματεία έχουν προβεί σε ενέργειες για την κατάργηση της, ούτε έχω ακούσει κάτι σχετικό. Όπως και δεν έχω μάθει κάτι για την απαγόρευση στους ρ/ε να λειτουργούν ραδιοφάρους (beacon).



Ένα δεματάκι έφθασε στο shack.




ποιος να ξέρει τι είναι τούτα, θα δείξει.



Mousepad
Μέχρι τώρα χρησιμοποιούσα mousepad από πατέντα της ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ:


πολύ εξυπηρετικά, έγραφες κιόλας επάνω τους και μετά πετούσες το χαρτί και έγραφες στο επόμενο. Η εταιρία πλέον δεν τυπώνει καινούργια κρίμα.



Sticky notes και Win 7
Πολύ εύκολο να δημιουργηθούν, οι φωτογραφίες είναι εύγλωττες: