2/6/15

Aegean VHF Contest

Ένας μήνας περίπου έμεινε για την πραγματοποίηση του Aegean VHF Contest. Πρόκειται για ένα Ελληνικό contest που έχει ξεπεράσει προ πολλού τα σύνορα μας και έχει κάθε χρόνο περισσότερη συμμετοχή ξένων ρ/ε.

Ο διαγωνισμός αυτός έχει και μία αδυναμία. Η οποία αφορά την μεγάλη καθυστέρηση των αποτελεσμάτων. Πχ μέχρι σήμερα δεν έχουν δοθεί τα αποτελέσματα του περυσινού διαγωνισμού.
Για να συντομευθεί η διαδικασία, καλό θα είναι να αλλάξει ο κανονισμός (VII) και η μορφή αποστολής των ημερολογίων από ADIF, Cabrillo, excel και word να αλλάξει σε μορφή cabrillo αποκλειστικά. Αυτό θα διευκολύνει αρκετά τον φόρτο επεξεργασίας των στοιχείων κατά τη γνώμη μου. 
Το πρόγραμμα που συστήνουν οι διοργανωτές του Aegean είναι το:
http://www.ok2kkw.com/programs.htm

Στο πρόσφατο παρελθόν είχαμε ζητήσει, τον περιορισμό των 48 ωρών που απαιτούσε ο διαγωνισμός για ευνόητους λόγους και είχε γίνει δεκτό.
http://vk2pn.blogspot.gr/2015/06/anybody-wants-to-stay-without-sleep-for.html
Ελπίζω να γίνει δεκτό και το παραπάνω αίτημα, που θα βοηθήσει στην εύρυθμη λειτουργία του διαγωνισμού.


Στο shack σήμερα, η κατάσταση δεν ήταν άσκημη παρά την περιορισμένη διάδοση. Οι YD1ORZ 15M psk OC-021 YB8TK 15M cw OC-146 από την Ινδονησία προστέθηκαν δίνοντας μου ένα νησί παραπάνω. Ο δεύτερος ευτυχώς χρησιμοποιεί Lotw, ενώ ο πρώτος όχι. Είναι παράξενη η επιμονή συναδέλφων που στη χώρα τους δεν υπάρχει bureau, να μην ανεβάζουν τις επαφές τους στο Lotw.
O 4S7VG στα 12M cw από τη Σρι Λάνκα μου πρόσθεσε μια χώρα που δεν είχα στα 12Μ.