21/6/15

Σ/κ

Τα σ/κ έχουν ευκαιρία πολλοί περισσότεροι συνάδελφοι να βγαίνουν στον αέρα λόγω αργίας. Αυτό φορτώνει ιδιαίτερα τις συχνότητες, αλλά δίνει την ευκαιρία να βρεις και κάποιον ή κάποιους dx σταθμούς Όταν δε τρέχουν και κάποια contest, το θέμα αποκτά περισσότερο ενδιαφέρον:

Την προσοχή μου τράβηξε στο cluster η αναγγελία εκπομπών σε JT65! από το Cocos isl.

Το Cocos isl. είναι μία οντότητα (entity) κατά τη διεθνή ρ/ε ορολογία ή ραδιοχώρα στα καθ'υμάς, που δεν την έχω κάνει ποτέ. Πριν αφιερώσω χρόνο το έψαξα λίγο. Λοιπόν, ούτε το διακριτικό TI9DZ ήταν καταχωρημένο στο qrz.com. Ούτε είχε αναγγελθεί κάποια δραστηριότητα για αυτή τη χρονική στιγμή. Πάμε για άλλα.

Παράλληλα με το ψάξιμο, κατέβασα και εγκατέστησα το Multipsk ένα πρόγραμμα που το απέφευγα λόγω της διάταξης των μενού του, που ζαλίζουν λίγο το χρήστη.

Κατά τα άλλα περιέχει πολλά είδη ψηφιακών διαμορφώσεων, ίσως είναι από τα προγράμματα με τις περισσότερες. Είναι δωρεάν και υποστηρίζεται καλά από τον δημιουργό του. Για να αξιολογηθεί όμως χρειάζεται να ασχοληθείς αρκετά μαζί του. 
Για εμένα στα συν του, περιλαμβάνεται η δυνατότητα αποκωδικοποίησης πολλών σημάτων ταυτόχρονα στο "panoramic view" περιλαμβανομένων και των σημάτων μορς - cw. Η δυνατότητα αυτή παρέχεται για μόνο 5 λεπτά, εάν κάποιος θελήσει να την χρησιμοποιεί, χρειάζεται να καταβάλει άπαξ 30€. Ποσό λογικό για τις δυνατότητες του προγράμματος.
Ο συγγραφέας του προγράμματος νομίζω είναι ανοιχτός να συζητήσει τυχόν προβλήματα, προσθήκες κλπ. που μπορεί να ζητήσουν οι χρήστες του προγράμματος. Στο παρελθόν θυμάμαι, είχε ανταλλάξει πολλά e-mail με τον φίλο μου συνάδελφο SV8GXC.

Ο HK3W είναι συνάδελφος από την Κολομβία, που έχει σύγχρονες απόψεις για το LOTW, που συμφωνώ μαζί τους σε αυτές.


Επιπλέον, ενημερώνει άμεσα και το clublog προκειμένου να μπορούμε να τσεκάρουμε το αρχείο του.


Κυριακή πρώτες Ω.Ε. και η κίνηση στα 20Μ JT65 καλά κρατεί.

O XW1IC Laos συμμετείχε στο cw contest, επάνω του καλούσαν αρκετοί συνάδελφοι. Χρειάσθηκε υπομονή, παρακολούθηση του τρόπου εκπομπής του και όταν χαλάρωσε το pile up στα 10Μ cw δεν ήταν δύσκολη η επαφή.