23/6/15

Η διάδοση

Η διάδοση φαίνεται να είναι στα κάτω της και να μη βοηθά το χόμπι μας.
Ελάχιστα qso τις τελευταίες ημέρες, αυτό με τον HB9SHD στα 20Μ JT9 είχε ενδιαφέρον, ο Remo έβγαινε μόλις με 0,5W και κεραία ένα δίπολο της Kelemen. Π/δ το Angelia board για αυτό και τα 500mW


Χωρίς λόγια.

Σήμερα ο 4S7AVR φαινόταν στο cluster, να βγαίνει στα 20Μ JT65, τον έψαξα αλλά στάθηκε αδύνατο να τον αποκωδικοποιήσω. Ούτε είδα να τον καλούν ή να του απαντούν άλλοι.


Αργότερα όπως έμαθα ο 4W/JA7LU ήταν στα 15Μ ssb από νέα οντότητα (χώρα) για μένα. Όταν έφθασα στο shack επικρατούσε σιγή στις συχνότητες.

Ο συνάδελφος WB4WXE σύντομα θα εκπέμπει από 2 νησιά της Καραιβικής:
http://www.dx-world.net/j68hs-st-lucia/
http://www.dx-world.net/j79xe-dominica/

Έχω κάποιες επιβεβαιωμένες επαφές με J6 & J7 αλλά στον ρ/ε οι παραπάνω χώρες δεν βλάπτουν.

Υπάρχουν ελάχιστοι συνάδελφοι που δεν χρησιμοποιούν bureau Lotw. Ζητούν να στείλεις την κάρτα σου direct και συνήθως απαιτούν να στείλεις και green stamp.
Παρόλα αυτά, κάποιοι ευτυχώς πολύ λίγοι από αυτούς δεν σου στέλνουν την κάρτα τους, ούτε απαντούν στα e-mail σου. Υπάρχουν και κάποιοι που καθυστερούν πολύ πέραν του ενός χρόνου να απαντήσουν.
Οι προβληματικές αυτές συμπεριφορές κάνουν κακό στο χόμπι και αποτελούν παράδειγμα προς αποφυγή για τους καλούς ρ/ε. Κάποιες αντίστοιχες περιπτώσεις που αντιμετωπίζω, θα αναφέρονται στην παρακάτω νέα σελίδα:

http://sv1grn.blogspot.gr/p/slow-bad-qslers.html
Η οποία μπορεί να επιλέγεται από τα οριζόντια μενού της ιστοσελίδας μου.
f