11/6/15

Icom IC-7851

Η Icom όπως και οι άλλες μεγάλες αντίστοιχες εταιρίες, συνεχίζει και υποστηρίζει τη σειρά κορυφαίων μηχανημάτων. Τα μηχανήματα αυτά είναι απρόσιτα για τη συντριπτική πλειοψηφία των ρ/ε λόγω κόστους και ίσως όχι μόνο. 
Αυτό ή ίσως ένα παρόμοιο μηχάνημα από τη συγκεκριμένη εταιρία, νομίζω θα ονειρεύεται τα βράδυα και ο Γιώργος SV1MNO hihi.


Το Icom IC-7851

Οι εταιρίες φαίνεται να προσπαθούν να προσθέσουν όλο και περισσότερα χαρακτηριστικά στους νέους αυτούς υπερπομποδέκτες αλλά, ταυτόχρονα φαίνεται να μην έχουν συμβουλευθεί την ρ/ε κοινότητα για το τι θέλει. Ο δε αγώνας τους να εξελίξουν τα μοντέλα τα λεγόμενα και ναυαρχίδας, τα κάνει πολύπλοκα στο χειρισμό τους. Χωρίς να θέλω να αμφισβητήσω τα χαρακτηριστικά αυτών των μηχανημάτων, θα έλεγα ότι πρώτη σημασία για ένα σταθμό ρ/ε θα συνεχίζει να έχει το κεραιοσύστημα του αλλά και η ποιότητα και η ικανότητα χειρισμού του ιδίου.


Σε εύλογο χρονικό διάστημα φαντάζομαι θα γραφούν αρκετά και για αυτό το μηχάνημα. Θα ακολουθήσει και η σχετική αξιολόγηση της Sherwood Engineering