23/11/16

EA8 Κανάριοι νήσοι

Γενικά η επικοινωνία με τις Καναρίους νήσους είναι εύκολη, φθάνει να βοηθά λίγο η διάδοση και οι συνάδελφοι.
Η πρόβλεψη διάδοσης σήμερα στις 9UTC για τα 20M μου έδινε ποσοστό 97%


όπερ και εγένετο με ισχύ 5W κατάφερα να περάσω και να γράψω ένα qso ακόμη στον QRP Marathon:

Τα 5W έτρεξαν μια πραγματική* απόσταση 3800χλμ. 

* Αναφέρω πραγματική γιατί υπάρχουν καλοί συνάδελφοι φίλοι των milliWatt γνωστοί ως QRPp. Έχουν μία άλλη αρχή υπολογισμού που τώρα ενδιαφέρομαι και προσπαθώ να την μάθω. Αν δεν κάνω λάθος, να φέρω ένα παράδειγμα: αν κάνουν μία επαφή στα 100χλμ. με 0,5W θεωρούν την απόσταση 200χλμ. ανά Watt. Δεν ξέρω αν αυτός ο τρόπος υπολογισμού είναι ο ενδεδειγμένος, θα έλεγα ότι είναι υποθετικός και δεν είναι βέβαιο αν θα τελεσφορούσε εκείνη την ώρα με τις ίδιες συνθήκες ένα qso με αυτή την ισχύ στα 200χλμ. Υπάρχει ημεδαπός συνάδελφος που ασχολείται με το χόμπι και περιμένω τα φώτα του.

Το QRPp πρακτικά μου είναι άγνωστο αλλά αυτό είναι η πεμπτουσία του χόμπι μας, πάντα έχεις κάτι να μάθεις και γιατί όχι να το εφαρμόσεις. Υγεία να υπάρχει και όλα γίνονται.
Στο παρακάτω μπλογκ υπάρχουν πολλά ενδιαφέροντα γύρω από αυτό:


8ο Χειμερινό Hamfest Bazaar


Οι συνάδελφοι του ΣΡΕ πιστοί στην παράδοση τους οργανώνουν το 8ο κατά σειρά Hamfest Bazaar




Το "Σπύρος Λούης" βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το σταθμό του τραίνου διευκολύνοντας κατά πολύ την προσέλευση. Πρόκειται για το μοναδικό μέχρι σήμερα χειμερινό Hamfest για αυτό και κάθε χρόνο η συμμετοχή αυξάνεται.



QRP Contest και μπισκότα;
Official Cookie Crumble QRP Conets: Ένα ενδιαφέρον contest για qrp'ίστες
http://w3atb.com/cookie-crumble/

Βλέπω τον Κώστα SV1ONW να λαμβάνει μέρος. 



Linux
Εδώ και καιρό στο laptop υπάρχει παράλληλα και το Linux Mint. Λειτουργεί κανονικά αλλά δεν το κατέχω. Κάνω δοκιμές προγραμμάτων, κυρίως αυτών που θέλω να τα τρέχω και σε αυτό. Το skimmer δεν τρέχει καλά κάτω από το wine (windows emulator) και μπουκώνει. Ίσως επειδή ο επεξεργαστής δεν είναι σύγχρονος. Έχω ζητήσει από φίλο με i5 να το δοκιμάσει.