13/11/16

Shack diary

Κυριακή, ώρα για χαλάρωση. Ρίχνω κάποιες κλεφτές ματιές στις συχνότητες κατά καιρούς.
Το rtty contest συνεχίζεται με αμείωτη ένταση, οι συμμετέχοντες κάποιες φορές ξεπερνούν τα όρια και εκπέμπουν εντός των υποζωνών για JT:



Η κατάσταση αποτυπωμένη στην οθόνη του 756.



Ο V63AJ από τη μικρονησία συμμετέχει και αυτός. αυτοσποτάρεται αλλά τα 20Μ δεν περνούν αυτή την ώρα προς τα εδώ:


ούτε τα σήματα του φθάνουν:


αυτό το διακριτικό δεν μου λέει τίποτα:




Ο TL8OA εκπέμπει στα 15M CW από την Κ. Αφρική. Πολλοί σταθμοί επάνω του, χαμός. TL στα 15Μ μου λείπει, με λίγη επιμονή και αύξηση ισχύος πάνω από τα qrp όρια πέρασε στοημερολόγιο.



Πάει καιρός που η lipo μπαταρία με παράτησε. Για της /p καταστάσεις πήρα μια απλή σαν αυτές των συναγερμών. Ότι πρέπει για qrp, αν χρειασθώ περισσότερο ρεύμα θα βάλω 2 παράλληλα.

Εδώ και χρόνια στο AthensQRPNet για ακροδέκτες χρησιμοποιούμε τους Anderson powerpoles. Με αυτό τον τρόπο πάντα μπορούμε να πάρουμε ρεύμα ο ένας από τον άλλον. Τους πρώτους τους είχα παραγγείλει από Αγγλία, τώρα τους βρίσκεις και εδώ.


Είναι εύκολοι στην τοποθέτηση και αποκλείουν την ανάποδη συνδεσμολογία. Το κατάλληλο εργαλείο βοηθά στην άμεση τοποθέτηση:





Έκανα και μια μικρή συμφωνία του ημερολογίου με τα στατιστικά του Logger32. Η διαφορά μεταξύ πραγματοποιημένων qso και επιβεβαιωμένων είναι 9, λεπτομέρειες στον πίνακα:


βέβαια οι επιβεβαιωμένες στο Lotw είναι κατά  δεκάδες λιγότερες επομένως χρειάζεται να επισκεφθώ τον Κλεάνθη SV1JG για να τις επιβεβαιώσει. Από εκεί και πέρα ένα ηλεκτρονικό αρχείο θα ανέβει στη σελίδα του Lotw. 
Η χρήση του Lotw δεν θα έλεγα πως είναι απλή και εύκολη. Αλλά τουλάχιστον έχουν αρχίσει να γίνονται σεμινάρια για τη χρήση του:
http://www.raag.org/news.asp?ITMID=1036&LANG=GR




CW 
Για όσους μαθαίνουν ή και για κάποιους που γνωρίζουν.
Στη σελίδα του hamradioqrp δημοσίευσε ενδιαφέροντα ηχητικά βοηθήματα:

Τα αρχεία περιέχουν λέξεις δύο, τριών κλπ. γραμμάτων από τις πιο συνηθισμένες καθώς και διάφορα άλλα. Όποιος θέλει να τα ακούσει σε διαφορετική ταχύτητα, μπορεί να δημιουργήσει τα δικά του αρχεία με απλό copy & paste.