1/11/16

V6Z επίλογος

Ο V6Z σίγησε από χθες.



Όπως φαίνεται από τη σελίδα τους, η αποστολή θα ήταν ενεργή από 17/10 - 1/11/16. Τουλάχιστον έτσι γράφει! Αυτοί όμως κατεβάζουν κεραίες από την 31η Οκτωβρίου. Συνεπώς δύο ημέρες νωρίτερα από όσα έλεγαν και κακώς περίμενα τις δύο τελευταίες ημέρες.
Οι συνάδελφοι έδιναν προτεραιότητα στην Ευρώπη τις πρώτες ημέρες της αποστολής τους, αυτό όμως ευνόησε τους τυχερούς και όσους διαθέτουν καλές κεραίες και ισχύ. Μετά έστριψαν την προσοχή τους σε άλλες περιοχές και χαμηλές συχνότητες, ούτε έβγαιναν στα 15 & 20Μ όταν περνούσαν στην Ευρώπη. Από την προηγούμενη εβδομάδα δούλευαν τα 40, 80 και 160Μ. το δε σ/κ συμμετείχαν στο contest πάλι στις χαμηλές συχνότητες.

Συνηθίζεται οι dxpedition να αναφέρουν την περίοδο που είναι ενεργές και όχι την περίοδο... που θα λείπουν από το σπίτι τους. Προφανώς οι συνάδελφοι λίγο τα μπέρδεψαν μάλλον δεν θα είναι του οικονομικού χώρου στο επάγγελμα τους.

Μια dxpedition που δεν κατάφερα να δουλέψω τις τελευταίες ημέρες ήταν και αυτή. Όσο και αν προσπάθησα να εφαρμόσω μερικές από τις εξαιρετικές οδηγίες της πολύ επιτυχημένης dxpedition VK0EK:
https://vk0ek.org/how-to-work-us/