20/11/16

Saint Barthelemy

O Adrian FJ/KO8SCA βρίσκεται στο νησί Saint Barthelemy και θα εκπέμπει από εκεί για λίγες ημέρες ακόμη:

XZ1A Μια ομάδα συναδέλφων θα εκπέμπει από την Μιανμάρ για 2 ημέρες ακόμη το πολύ

και οι δύο είναι ATNO για εμένα, εάν τους πετύχω στις κατάλληλες συχνότητες / ώρα τουλάχιστον για τον πρώτο υπάρχουν ελπίδες.

Οι προβλέψεις από το Voacap








Αφού επιβεβαιώθηκε το qso μας στο Lotw, έλαβα και την κάρτα του RI1FJ μέσω qrz.com




Κάτι σχετικό με τις κάρτες κα το bureau, μαθαίνω από διάφορα blog πως ο Μιχάλης SV1MO αποχώρησε απ΄το bureau. Το σκηνικό είχε επαναληφθεί και με τον Μάκη SV1IZR:
Η παραπάνω φωτογραφία είναι από το ηλ. άλμπουμ του συναδέλφου SV1XV. 

Θα περιμένω να μάθω από τους ενδιαφερόμενους (ΕΕΡ και SV1MO) αν είναι αλήθεια η αποχώρηση, ποιοι είναι οι λόγοι κλπ. Σε κάθε περίπτωση όταν αποχωρεί κάποιος από μία εθελοντική θέση ή αναλαμβάνει καθήκοντα, νομίζω πως είναι δικαίωμα των μελών να ενημερωθούν. Επειδή οι συνάδελφοι που εργάζονται στο buerau εθελοντικά αφιερώνουν πάρα πολύ προσωπικό χρόνο και ειδικά ο Μιχάλης που δεν είχε καμία άλλη βοήθεια, όταν αποχωρούν οι καλοί τρόποι και η ευγένεια επιβάλλουν να γίνεται προς τιμή τους μια μικρή γιορτή θα έλεγα. Ίδωμεν.

Πέρα από την εκτίμηση που έχω στον Μιχάλη, θα έλεγα του είμαι και υποχρεωμένος για την δουλειά του στο bureau. Ειδικά επειδή πολλές φορές διαπίστωσα να προσφέρει παραπάνω υπηρεσίες από όσες είχε αναλάβει. 

Σε κάθε περίπτωση οι λειτουργίες των buerau απαιτούν από τους εθελοντές συναδέλφους να αφιερώνουν άπειρες ώρες για αυτές. Είναι καιρός πλέον σήμερα που ζούμε στην εποχή της πληροφορικής, να χρησιμοποιούμε όλο και περισσότεροι το Lotw. Ρ/ε είμαστε άλλωστε και όχι καρτοσυλλέκτες, χωρίς βέβαια η συλλογή καρτών να έχει κάτι το μεμπτό. Απλά οι προηγούμενες γενιές ρ/ε δεν είχαν αυτή τη δυνατότητα και όταν την απέκτησαν κάποιοι δεν ήταν πλέον εξοικειωμένοι με τους η/υ.




Κυριακή ώρα για πεζοπορία στην Πάρνηθα.



 Μόλλα

Αγία Τριάδα.



CQ Worldwide DX Contest CW 
Έρχεται το επόμενο σ/κ! Από τις καλύτερες ευκαιρίες για νέες και σπάνιες ραδιοχώρες, νησιά κλπ.