25/5/15

3XY5M

O Michael 3XY5M εκπέμπει από τη Γουινέα, όταν η εργασία του το επιτρέπει. Η Γουινέα βρίσκεται σε ένα σημείο της Αφρικής που δεν έχω καλή πρόσβαση. Κατά καιρούς τον βλέπω στο cluster αλλά αδυνατώ να τον ακούσω ή ακούγεται πολύ χαμηλά. Αυτό συνέβαινε και το Σάββατο που μας πέρασε. Τον άκουγα πολύ χαμηλά στα 15Μ φωνή. Αποφάσισα να παρακολουθώ κατά καιρούς τη συχνότητα αλλά η κατάσταση δεν άλλαξε. Περασμένες 8μμ Ω.Ε. είδα στο cluster να έχει αλλάξει συχνότητα και να βρίσκεται στα 10Μ ssb να καλεί split. Η λήψη αυτή τη φορά ήταν υποφερτή και δεν είχε πολλούς ανταποκριτές. Τον κάλεσα 2-3 φορές και ευτυχώς ανταποκρίθηκε.

Μια νέα χώρα προστέθηκε χάρη στη συστηματική παρακολούθηση του cluster μέσα από το παράθυρο Dx spots του Logger32.

Την επομένη, είδα για λίγο τον 9W6EZ από την ανατολική Μαλαισία στα 10Μ JT65. Δυστυχώς τον είδα αργά, όταν τον κάλεσα μάλλον είχε κλείσει τον ασύρματο 

επειδή δεν του απαντούσαν.

Στο eqsl έφθασαν δύο ενδιαφέρουσες κάρτες:




Η Τενερίφη μου έλειπε στα 20Μ cw

προστέθηκε σήμερα με τον EA8TL.

Σήμερα δεν είχα πολύ χρόνο για το shack, προετοιμάζω λίγο χώρο για φύτεμα.

Μία από τις κάρτες που παρέλαβα πρόσφατα ήταν από τον Dieter DE0DKR


γνωστό ρ/ε και κάτοχο 8 band DXCC.

Παράλληλα με το χόμπι μας είναι και SWL και κάνει ακροάσεις από διάφορα μέρη. Στην κάρτα τον βλέπουμε να ακροάται από το βουνό Crap Sogn Gion στην Ελβετία και σε υψόμετρο 2228μ.
Χρησιμοποιεί τον δέκτη CRF-320 της Sony, πρόκειται για παλιό αναλογικό δέκτη πολύ ακριβό στην εποχή του.


Απάντησα άμεσα στην κάρτα του και τον ευχαριστώ που μου θύμισε το χόμπι του SWL από το οποίο ξεκίνησα και εγώ. Βέβαια, ούτε συζήτηση εκείνη την εποχή (1965-1975 περίπου) να είχα παρόμοιο δέκτη. Αυτό ισχύει και σήμερα...
Οι αναφορές λήψης από έμπειρους swl όπως ο προαναφερόμενος, μας βοηθά να αντιληφθούμε την ποιότητα και την ισχύ των σημάτων μας.