13/5/15

J43VHF συνέχεια

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του εγχειρήματος J43VHF έρχονται πολλά και καλά σχόλια στη δημοσιότητα. Ο συνάδελφος TA1D δημοσίευσε ένα ενδιαφέρον και εμπεριστατομένο κείμενο στην ιστοσελίδα του Τουρκικού Ραδιοερασιτεχνικού Συνδέσμου TRAC:

Η πρώτη παράγραφος σε ελεύθερη μετάφραση:
Σήμερα περίπου 12:00 Ω.Τ. Έλληνες ρ/ε, από το κέντρο της χερσονήσου του Μωριά έστειλαν στην ατμόσφαιρα μπαλόνι υψηλού υψομέτρου (με ειδ. Διακριτικό J43VHF) που έφερε π/δ transponder. Το μπαλόνι ανυψώθηκε στα  35000μ. υψόμετρο, ενώ τα σήματα του άρχισαν να ακούγονται στην Πόλη από τα 30000μ. περίπου. Στις 12:55 Ω.Τ. έγινε και επιβεβαιώθηκε qso με τον χειριστή του μπαλονιού. Τα vhf σήματα συνέχιζαν να ακούγονται για 30 λεπτά περίπου ακόμη.

Ο Τουρκικός Ραδιοερασιτεχνικός Σύνδεσμος
http://www.trac.org.tr/
διαθέτει τμήματα σε πολλές περιοχές της χώρας και είναι πολύ δραστήρια στο χόμπι μας. Έφηβος ακόμη θυμάμαι στην πόλη, να εκδίδει το ομώνυμο ρ/ε περιοδικό (TRAC) γεμάτο με ρ/ε ειδήσεις, πολλές κατασκευές, νέα κλπ. Δεν γνωρίζω τώρα αλλά το τότε περιοδικό ήταν εφάμιλλο κάποιων άλλων ευρωπαικών. Το περίμενα και όποτε κυκλοφορούσε το αγόραζα από το βιβλιοπωλείο του Σεργιάδη (Sergiadis kitabevi) στην περιοχή Τούνελ. Παράλληλα βέβαια διάβαζα και την Τεχνική Εκλογή που ερχόταν ανελλιπώς από την Αθήνα. Όλα αυτά τέλη της δεκαετίας 60 αρχές 70, αφού ήδη σπούδαζα στο Ζωγράφειο Λύκειο εκεί.

Η φωτογραφία είναι περίπου από το 1962 που σπούδαζα στο δημοτικό σχολείο Αγίων Κωσταντίνου και Ελένης στο Πέρα. Στην πάνω σειρά είμαι από αριστερά ο 3ος.

Το δημοτικό μου σχολείο δεν λειτουργεί πλέον δυστυχώς, λόγω αποχώρησης των Ρωμιών της πόλης.