10/5/15

J43VHF

Σήμερα περίπου στις 10πμ Ω.Ε. είναι η απογείωση. Η ομάδα Αίολος 2 βρίσκεται από νωρίς στην Μεγαλόπολη και όσοι θα παρακολουθήσουν την απογείωση είμαστε σε αναμονή. Στου GRN παρακολουθούμε την όλη επιχείρηση και αναμένουμε ένα επιτυχές qso όταν το μπαλόνι θα πάρει ύψος.

Την ώρα του πρωινού καφέ και της κυριακάτικης εφημερίδας, η παρακολούθηση γίνεται από το netbook.


Ενώ στο shack από το laptop.

Το διακριτικό καταχωρήθηκε στο Logger32, επομένως ξέρουμε τις μοίρες στις οποίες θα στραφεί η κεραία.

Η θερμοκρασία στην αυλή είναι περίπου στους 23 βαθμούς και φυσά ελαφρύ αεράκι.

Τελευταίος έλεγχος του εξοπλισμού στο shack.

Όλα ΟΚ.

Στα βραχέα μόλις ακούστηκε η έναρξη της απογείωσης.

Ώρα να μεταφερθούμε στην αυλή.

Το πρόχειρο shack στήθηκε σε μια πολυθρόνα. Π/δ FT-857 ισχύς 10W, κεραία Arrow 3 στοιχείων στα vhf. Το φορητό VX-8G βοηθά στον συντονισμό με τον SV1OJ μέσω του RU97 της Πεντέλης. Η πυξίδα παρότι δεν χρειάσθηκε, καλό είναι να την έχουμε μαζί μας.

Το μπαλόνι ανυψώνεται, στην αρχή το ακούω χαμηλά ενώ αρκετοί συνάδελφοι το καλούν. Εγώ περιμένω να πάρει ύψος. Εκεί, θα το καλέσω προκειμένου να περάσω με μικρή ισχύ qrp. Σε λίγο φθάνει σε 7-8 χιλιάδες μέτρα ύψος και κινείται σιγά στα ανατολικά της Μεγαλόπολης. Μόνη μου δυσκολία να περάσω ανάμεσα από τους δυνατούς σε ισχύ σταθμούς που επείγονται να μιλήσουν με τη βάση του μπαλονιού.

Η επαφή ολοκληρώθηκε.

Η πορεία συνεχίζεται.

Όπως φαίνεται και από την επίσημη σελίδα.

Τοπική ώρα μετά τη 1μμ και το μπαλόνι πέφτει όπως αναμενόταν και είχε σχεδιαστεί. 



Ένα ευχαριστώ στην ομάδα J43VHF καθώς και σε όσους βοήθησαν και υποστήριξαν το όλο εγχείρημα. Δίνοντας και σε εμένα την ευκαιρία ενός qso μέσω μπαλονιού.