18/5/15

SVNEA τεύχος 151

Μόλις κυκλοφόρησε το νέο τεύχος του SVNEA, πάντα σε ηλεκτρονική μορφή εδώ και ένα χρόνο.. Εδώ και λίγο καιρό το SVNEA μπορούν να το διαβάζουν όσοι ενδιαφέρονται, χωρίς να είναι μέλη της ΕΕΡ με ένα μικρό αντίτιμο. Τα μέλη εκτός του περιοδικού, αποκτούν πρόσβαση και σε άλλες χρήσιμες ηλεκτρονικές υπηρεσίες για τον ρ/ε. Πχ η πρόσφατη κωδικοιποίηση του Ν. 2801.

Το τρέχον τεύχος περιέχει πολλά και ενδιαφέροντα θέματα, μερικά από αυτά:
Ειδήσεις για την IARU R1 και για την επερχόμενη WRC 2015.
Άρθρο για το ψηφιακό σύστημα Fusion της Yaesu, που θέλει να ανταγωνισθεί το  D-Star.
Λεπτομέρειες για την επερχόμενη καταστατική Γ.Σ. που θα γίνει στις 24/5/15. Κάποιες από τις προτεινόμενες εκσυγχρονιστικές αλλαγές από τα μέλη, έγιναν δεκτές. Ενώ κάποιες άλλες δεν έγιναν, όπως η εκλογή προέδρου βάση σταυροδοσίας που είχα προτείνει και εγώ. Η ανάδειξη του υποψηφίου με τους περισσότερους σταυρούς στη θέση του προέδρου, πιστεύω αποδεικνύει την μεγαλύτερη αποδοχή του από τα μέλη.
Η συμμετοχή των ταμειακός εντάξει μελών σε αυτή τη συνέλευση είναι απαραίτητη προκειμένου να εφαρμοσθούν οι προτάσεις που έχουν διαμορφωθεί.
Στο τεύχος αυτό υπάρχουν αρκετές ενδιαφέρουσες κατασκευές. Μεταξύ αυτών και το συχνόμετρο των 10Hz - 200MHz του SV1HAG.
Δημοσιεύεται και μία επιστολή διαμαρτυρίας συναδέλφου για τη λειτουργία του SV Bureau. Σε κάθε περίπτωση νομίζω ότι το bureau μπορεί να βελτιωθεί περισσότερο, εφόσον υπάρξει εθελοντική βοήθεια από πολλούς συναδέλφους.
Στο προηγούμενο τεύχος, αναγνώστης διαμαρτύρονταν επειδή στο προπροηγούμενο, είχε δημοσιευθεί άρθρο για το cb. Φαντάζομαι ίσως ο ίδιος ή κάποιος άλλος μπορεί να διαμαρτυρηθεί και για τη δημοσίευση άρθρου για τον ποιητή Ν. Καββαδία στο παρόν τεύχος. Ίδωμεν.
Η ανάγνωση των ηλεκτρονικών περιοδικών του χώρου, είναι απαραίτητη για τον ρ/ε.