18/5/15

J43VHF

Το ηλεκτρονικό αρχείο με τις επαφές του J43VHF ενημερώθηκε.



Επιβεβαιώθηκε και το πρόσφατο qso μου με το ειδ. διακριτικό ZL100ANZAC

Στα 20Μ cw. Απόσταση 17513χλμ. περίπου σύμφωνα με στοιχεία του qrz.com, ευτυχώς χρησιμοποιούν Lotw.

Όπως έγραψα στο προηγούμενο κείμενο, την Κυριακή είναι η καταστατική Γ.Σ. της Ε.Ε.Ρ. Πρόκειται για μια μεγάλη προσπάθεια εκσυγχρονισμού ενός καταστατικού του 1958 με ότι αυτό συνεπάγεται και χρειάζεται να υποστηριχθεί από τα μέλη με την παρουσία τους. Οι αντιλήψεις του τότε έχουν άρδην αλλάξει σήμερα, όπως και οι ανάγκες του χόμπι.
Προσπάθειες καλές έχουν γίνει, οι αλλαγές είναι προς καλή κατεύθυνση. Σύμφωνα με τι προτεινόμενες αλλαγές, κατά τη γνώμη μου δεν μπόρεσαν κάποιοι να ξεπεράσουν μερικές αγκυλώσεις και να αποκτήσει η ΕΕΡ ένα απόλυτα σύγχρονο καταστατικό.
http://www.raag.org/news.asp?ITMID=865&LANG=GR

Αντιλαμβάνομαι ότι αρχικά δούλεψε μια μεγάλη ομάδα και επεξεργάστηκε τις προτάσεις που υποβλήθηκαν από τα μέλη. Μετά αυτές έπρεπε να μελετηθούν από το ΔΣ αλλά και να διερευνηθεί το κατά πόσο μπορούν να ενταχθούν στο καταστατικό. Καθώς και αν είναι συμβατές με την νομοθεσία. Πόσες από τις προτάσεις των μελών υλοποιήθηκαν δεν γνωρίζω, μένει να ανακοινωθεί στη ΓΣ.
Σε κάθε περίπτωση βέβαια, η προσπάθεια αυτή χρειάζεται να υποστηριχθεί από τα μέλη με την παρουσία τους. Πρόκειται για μια αλλαγή στο καταστατικό που την ήθελαν πολλοί και ήρθε μόλις ο καιρός ωρίμασε. Βέβαια, η επιλογή του Μαίου με ξενίζει και φοβάμαι μήπως δεν υπάρξει η απαιτούμενη απαρτία. Ο Ιανουάριος θα ήταν προτιμότερος.

Μπορεί κάποιες απαιτήσεις μας να μην ικανοποιήθηκαν. Ας έχουμε υπόψη ότι δεν είναι εύκολος ο συντονισμός μεγάλων ομάδων προκειμένου να παραχθεί έργο, αλλά και να ξεπεράσει ο καθένας τον εαυτό του για το κοινό καλό. Χρειάζονται ικανότητες που αποκτούνται με μελέτη και εκπαίδευση.