31/5/15

Lotw

Στο Lotw ανεβαίνουν σιγά σιγά οι χώρες με καταχωρημένες τις επαφές μέχρι 28/2/15. Δείγμα πως κάτι κινείται στο εκσυγχρονιστικό μέτωπο του qsl'ing.


Την ίδια στιγμή στο qrz.com οι επιβεβαιωμένες χώρες είναι περισσότερες, αυτό δείχνει ότι η ARRL χρειάζεται να κάνει ευκολότερη τη λειτουργία του Lotw και να επενδύσει λίγο παραπάνω σε software.


Μετά το 2015 θα ενημερώνω το ημερολόγιο μου και με τις επαφές από το Eqsl.cc (μόνο με όσα διακριτικά θα έχουν την ένδειξη AG). Με αυτό τον τρόπο νομίζω θα επιβεβαιώσω περισσότερες χώρες, χωρίς το άγχος να στέλνω green stamps, αν θα μου απαντήσουν κλπ. Ένας συνδυασμός λοιπόν Lotw & Eqsl θα είναι χρήσιμος. Ο καιρός που οι ρ/ε δεν θα συμπληρώνουν κάρτες πλησιάζει, η επόμενη γενιά θα είναι αυτή που θα ωφεληθεί πλήρως από τις ηλεκτρονικές διασταυρώσεις ερασιτεχνικών ραδιοεπαφών.
Μετά το 2015 δεν θα στέλνω χειρόγραφες κάρτες. Μάλλον θα στέλνω μόνο για όσες χώρες μου είναι νέες και δεν χρησιμοποιούν Lotw ή Eqsl. Οι επαφές θα επιβεβαιώνονται κανονικά στα δύο αυτά ηλεκτρονικά εργαλεία.


Worked All Continents - WAC ένα από τα πρώτα βραβεία που μπορεί να λάβει εύκολα ο ρ/ε.